Krommerijn College

Yes! Vol trots kunnen we melden dat we de selectie hebben gewonnen voor de renovatie en uitbreiding van de voormalige Rubenslaanschool in Utrecht. Na de renovatie zal het Kromme Rijn College (een middelbare school voor speciaal onderwijs ) zijn intrek nemen in het gebouw. De bestaande school staat al lang leeg en stond zelfs op de nominatie voor sloop. Door een buurtinitiatief is dit voorkomen en na onderzoek van Mevrouw Meijer bleek het uitstekend geschikt voor gebruik door het KRC.

We hebben ontzettend veel zin om met dit mooie gebouw uit 1957 aan de gang te gaan. Het heeft veel licht, hoge ruimtes en aan alle details is aandacht besteed. Het wordt verduurzaamd en op een circulaire manier geschikt gemaakt voor de toekomst. De wijk Kromme Rijn waar de school staat heeft op gebiedsniveau een hoge culturele en historische waarde. De architectonische kwaliteit van de individuele bebouwing is hoog, er is sprake van een keur aan expliciet Utrechtse architecten. We zijn trots dat we dit als Utrechts bureau voort mogen zetten.