Eervolle vermelding

Op maandagavond 29 januari 2018 werd de Architectuurprijs Nijmegen 2017 uitgereikt in LUX te Nijmegen. Deze ging naar het gerenoveerde gebouw van Tandheelkunde Radboud UMC, naar ontwerp van INBO. De jury kende een eervolle vermelding toe aan de Kloostertuin Brakkenstein, naar een ontwerp van diederendirrix, EVA architecten en Kees Tolk Ontwerp. Samen met de opdrachtgever hebben Pieter de Ruijter(diederendirrix) en Maarten Terberg (EVA architecten) de eervolle vermelding in ontvangst mogen nemen. De opdracht is van De Nederlandse Provincie Der Paters Jezuïeten. De vakjury: “Het project straalt rust uit, is geestrijk en poëtisch. Op alle niveaus is het project excellent. Alles klopt hier, van opdrachtgever tot …

Nijmeegse Architectuurprijs

yay! Ons jaar begint goed: De Kloostertuin (woongebouw door Diederendirrix architectuur & stedenbouw, de oude Drukkerij door EVA architecten) is genomineerd voor de Nijmeegse architectuurprijs. Beste wensen allemaal voor 2018!

stiltekapel

We zijn net zo trots op onze kleine als onze grote projecten. In Houten transformeerden we een entreehalletje van de Opstandingskerk tot een stiltekapel. Rustig materiaalgebruik om een ingetogen sfeer te krijgen: betonstuc, hout en koper. Voor meer foto’s zie projectpagina.

Sluisbuurt

De Sluisbuurt: voor de gemeente Amsterdam werkten we samen met Urbanext de afgelopen tijd aan de invulling van twee clusters binnen de toekomstige hoogbouwwijk. In een aantal architectenworkshops toetsten we met een hele riedel andere bureaus de mogelijkheden van het concept stedenbouwkundig plan.

Metaglas magazine

Mooie publicatie over Villa IJsselzig in het magazine van Metaglas. En online natuurlijk: https://www.metaglas.nl/inspiratie/villa-ijsselstein/

foto’s IJsselzig

foto’s van villa IJsselzig zijn klaar. Maximaal zicht op de IJssel en een ingetogen detaillering. Met dank aan Sebastian van Damme. Voor meer foto’s kijk op de projectpagina!

timelapse curve

Er is een timelapse filmpje gemaakt van de bouw van de Curve, zie hier op de projectpagina: https://e-v-a.net/?fluxus_portfolio=kantoor  De gebruiker is erg tevreden en wij zijn trots. Iedereen blij!

gastenverblijf opgeleverd

Uitbreiding van een woning met atelier, gastenverblijf en garage is klaar. Open naar het landschap, gesloten naar de tuin om privacy van de gasten en gastheer/dame te waarborgen. Meer foto’s op de projectpagina!

No way back!

No way back! Het (heel erg) oude clubhuis ligt plat, en we kunnen gaan bouwen! Lees hier het artikel in het AD: http://www.ad.nl/utrecht/sloop-oude-clubhuis-hcij-gestart~a3ba1eed/

Foto’s Drukkerij

Ready! De voormalige drukkerij in Nijmegen omgebouwd tot restaurant, kantoren en archiefruimte. Beeldende kunst op de gevel door Marc Ruygrok refereert aan voormalig gebruik en aan de huidige gebruiker. Foto’s: Luuk Kramer. Interieur door NEST. Meer foto’s op de projectpagina…