PROFIEL

profiel

Wij houden van bijzondere gebouwen, met liefde en vakmanschap gemaakt. Soms sober, soms meer uitgesproken, maar altijd met karakter. Karakter doordat de ruimte of het gebouw je raakt, uitdaagt of inspireert. De verschijningsvorm en de ruimtelijke beleving komen voort uit een heldere structuur, een vanzelfsprekende organisatie en gepaste ruimtelijkheid. Eigentijdse architectuur, sprekend maar ingetogen.

Wij staan voor het maken, het bouwen, de essentie van architectuur. Ons werk komt tot stand door een grondige analyse van locatie, programma en andere randvoorwaarden. Dit wordt in nauwe samenspraak met onze opdrachtgevers vertaald en verweven tot een passend ontwerp. Materialisering, detaillering en duurzaamheid zijn een integraal onderdeel bij dit proces. Affiniteit met het ‘maken’ en onze ruime ervaring in het realiseren zorgen voor een sterke relatie met de bouwpraktijk.

Wij doen het samen. Ons ontwerp- en bouwproces is er een van intensieve, service georiënteerde samenwerking met alle partijen. We opereren als een netwerk van specialisten: intern, maar ook project specifiek met externe adviseurs. Hierbij putten we uit een groot netwerk van specialisten op elk denkbaar gebied. Bouwen kun je niet alleen, en dat is dan ook waar EVA voor staat: En Vele Anderen

PRIJZEN EN NOMINATIES

2023
– winnaar Archello Awards publieksprijs schoolgebouw van het jaar, de Boemerang

2022
– winnaar Architect & Auteursrecht Award, de Suikerunie

2020
– nominatie Architectenweb Awards, SO Fier
– shortlist Rietveldprijs, SO Fier
– Archilovers Best Project 2020, Villa IJsselzig

2019
– 2e prijs duurzame clubverkiezing, HC IJsseloever

2018
– winnaar Gulden Feniks, De Drukkerij
– winnaar Architectenweb Awards, De Curve
– eervolle vermelding
Architectuurprijs Nijmegen, de Drukkerij
– nominatie Next Step Award, de Drukkerij
– nominatie Gouden Piramide, de Drukkerij
– nominatie Dutch Daylight Awards, Villa IJsselzig

2016
– tweede prijs Dutch Daylight Awards, Loft 64

2006
– eervolle vermelding Jonge Architectenprijsvraag BNA, No Limits Only Friends

BIM

EVA is een full-service architectenbureau dat onder andere gebruik maakt van BIM. Al onze projecten worden met behulp van Revit ingericht om data uit te kunnen lezen zoals GO, BVO, onderlinge verhoudingen en aantallen van bouwtypen. Desgewenst leveren wij het gehele project conform basis ILS of op basis van een project-specifiek ILS O&E.

Vooraf maken we heldere afspraken over welke lagen aan informatie worden toegevoegd aan het model. In iedere ontwerpfase kunnen wij samen met andere disciplines een integraal afgestemd BIM model opleveren dat voldoet aan de gevraagde output van de betreffende fase. Zo wordt van grof naar fijn gewerkt richting een zuiver uitvoeringsmodel.

Tijdens het Structuurontwerp wordt snel inzicht verschaft in gevraagde GO’s, BVO’s en toetsing aan het Programma van Eisen. In het Voorontwerp wordt het ontwerp vanuit alle invalshoeken 3-dimensionaal zichtbaar. Hierbij hebben we snel grip op bezonning en uitzicht, maar ook op aantallen van ontwerp-items en de uiterlijke verschijningsvorm van het gebouw. Eventueel worden door ons zelf visualisaties gegenereerd om gemeenten en stakeholders te overtuigen.

Tijdens de uitwerking in het Voorontwerp en Definitief Ontwerp worden IFC-bestanden met overige adviseurs uitgewisseld. Eventueel communiceren we projectteam-breed middels bcf-files vanuit BIM-collab.

Tijdens het Technisch Ontwerp kunnen parameters als brandwerendheid, U-waarden, materiaalsoorten eenvoudig uit het model worden herleid. Dit bevordert niet alleen een nauwkeurige, maar ook snelle kostencalculatie.

Tijdens de bouw kan het model gebruikt worden als ‘Augmented Reality bouwtekening’ waarbij real-time de uitvoering gecontroleerd kan worden. Na oplevering overhandigen wij het actuele BIM-model wat van grote waarde kan zijn voor het verdere onderhoudstraject.

PUBLICATIES (SELECTIE)

archdaily

de arcitect

dezeen

architectenweb

OPDRACHTGEVERS

Heijmans

MRP

MitrosT

Ballast Nedam

Katholieke Universiteit Brabant

Koninklijke Terberg Group

Garden Pod

Terberg Verenigde Bedrijven

PCOU

Cals College

Wereldkidz

Bunnik Projekten

gemeente Utrecht

van Wanrooij

Nature Nomads

PCS

HC Spitsbergen

VOLGT BINNENKORT

SAMENWERKINGEN

AAAN

Urbanext

Buro Beuk

Paul de Ruiter

WE architects

Pieters Bouwtechniek

Cauberg Huygen

van Rossum