transformatie cosun 1 gestart

De bouw van Cosun 1 is gestart. Het gebouw is gestript en de transformatie kan beginnen.

Cosun 1 is het voormalige hoofdkantoor van de Suikerunie in Breda. Ontworpen door Wim Quist in de jaren 70, zijn we vereerd dat we gevraagd zijn om dit prachtige gebouw nieuw leven in te blazen en het een woonfunctie te geven. In overleg met Quist hebben we heldere uitgangspunten en aandachtspunten voor de transformatie kunnen formuleren.

Het opvallende, eenzame karakter en de expressieve gevels van het gebouw zijn behouden gebleven
belangrijke principes. De hoge plafonds, vorm en vrije indeling lenen zich goed voor bijzonder
appartementen met een grote diversiteit. Het dak en het souterrain worden geactiveerd waardoor er ook maisonnettes met dakterrassen en vides ontstaan. De ramen in de gemetselde gevel krijgen een nieuwe invulling, maar in lijn met de eenduidige en bescheiden huidige situatie.