cartesiusdriehoek

Op de Cartesiusdriehoek in onze thuisstad Utrecht ontwerpen we 160 sociale huurwoningen met een drager-vrager-concept: een derde van de toekomstige bewoners heeft een vorm van begeleiding nodig om op zichzelf te kunnen wonen. De andere twee derde geeft deze mensen de hulp die ze daarbij nodig hebben. De lay-out van het ontwerp stimuleert spontane ontmoetingen tussen bewoners door gemeenschappelijke ruimtes, de organisatie van de ontsluiting en woonkamers voor algemeen gebruik.

De Cartesiusdriehoek in Utrecht is een voormalig rangeerstation van de NS dat wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk. Het masterplan van Mecanoo bestaat uit 2.600 woningen, een groot centraal park, een school, een supermarkt, horeca en diverse andere voorzieningen en is geïnspireerd op de ambitie om een ​​wijk te creëren waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Het gebied moet de meest gezonde, goed ontsloten en fietsvriendelijke wijk van Nederland worden.

De verschillende kavels binnen het plan zullen door verschillende architecten worden ontworpen en wij zijn trots dat wij (samen met Paul de Ruiter, Mecanoo en Zecc) deel uitmaken van het ontwerpteam van de eerste lichting kavels. Het project wordt ontwikkeld door MRP Development en Ballast Nedam Development.