Eervolle vermelding

Op maandagavond 29 januari 2018 werd de Architectuurprijs Nijmegen 2017 uitgereikt in LUX te Nijmegen. Deze ging naar het gerenoveerde gebouw van Tandheelkunde Radboud UMC, naar ontwerp van INBO.

De jury kende een eervolle vermelding toe aan de Kloostertuin Brakkenstein, naar een ontwerp van diederendirrix, EVA architecten en Kees Tolk Ontwerp. Samen met de opdrachtgever hebben Pieter de Ruijter(diederendirrix) en Maarten Terberg (EVA architecten) de eervolle vermelding in ontvangst mogen nemen. De opdracht is van De Nederlandse Provincie Der Paters Jezuïeten. De vakjury: “Het project straalt rust uit, is geestrijk en poëtisch. Op alle niveaus is het project excellent. Alles klopt hier, van opdrachtgever tot uitvoering lijkt hier alles goed gegaan. Ook de verbinding met de omliggende buurt is door de fraaie, uitnodigende opzet versterkt. Daar hebben de Paters Jezuïeten moed getoond: er is prachtige publieke ruimte aan Nijmegen toegevoegd.”

Wiegerinck architecten ontving de duurzaamheidsprijs voor de realisatie van het Van der Valk Hotel Nijmegen Lent en de publieksfavoriet is De Lentloperbrug, naar ontwerp van Ney & Poulissens Architects & Engineers.

Lees hier het volledige juryrapport.